10 Març 2024

Cap de setmana gloriós!

Dissabte dia 9 ens esperava el Cerdanyola del Vallès per jugar els QUARTS de final pel títol equip que havia quedat segon del Grup I, i comptava amb el factor camp a favor, doncs nosaltres amb les dues darreres victòries durant la Lliga havíem assolit el tercer lloc del Grup II.

La setmana hi havia hagut nervis, en quant a l’alineació, finalment vam poder comptar amb la Natàlia Pares i Carlos Salgado, fet que va ser determinant per presentar un fort equip, tot i que era igualat a priori, llevat els dos primers taulers nostres que disposaven d’un marge de gairebé 100 punts d’Elo. Tot i així el matx es preveia molt igualat.

La prèvia va anar molt bé, al Restaurant Casa Andreu 2, molt a prop de la Sala de joc, no volíem anar a Can Grau per evitar que s’informés a l’equip contrari dels presents. Acompanyats per la tant esperada pluja ens vam dirigir cap a la sala de joc, ideal, per acompanyants, aquí estàvem Vladimir i un servidor, que teníem un bar restaurant històric per la nostra espera, que la vam regar oportunament.

Les partides estaven força ben encarades especialment la primera a on el nostre fort jugador Alexandr Predke entre els 100 primers del món qui s’enfrontava amb peces negres amb el fort GM argentí Fernando Peralta. Al segon tauler el nostre jugador Maksim Chigaev també GM s’enfrontava contra un altre GM, José Ángel Guerra, obtenint una bona posició. Al tercer tauler un nou reforç d’aquest any i de darrera hora el GM espanyol Ibragim Khamrakulov obtenia millor posició perquè el fort Julio Alonso, no volia repetir jugades i tractava de complicar la partida. El seu pare en René jugant amb peces negres igualava amb el nostre divertit Harut Barseghyan, en Gennady al cinquè tauler tenia un peó a setena durant el mig joc, o sigui que havia fet una obertura com a mínim sorprenent pel seu rival, en Carlos jugador, entrenador i membre de la junta amb tasques vitals d’organització, estava en posició còmoda però igualada, en Marc Juan amb negres, en Ricard Nadal amb blanques, i la Natàlia amb negres tenien unes posicions molt interessants però res decidit, i la que estava poder una mica pitjor era el nostre darrera tauler, la IRINA qui lluitava contra una MFF Elisabeth Hapala.

En Carlos va acceptar les taules proposades, després de la preceptiva consulta al capità Gennady KOZLOV, ja nou anys jugant pel Platja d’Aro, no recordo massa l’ordre però al cap d’una estona es va guanyar al tauler 1 i 2, fent taules al 4, anant amb un prometedor 1 a 3, les que mancaven únicament anàvem a dos resultats victòria o taules, llevat el darrer tauler, per tant finalment no es va patir i es va aconseguir un HISTÒRIC 2 A 8 que ens porta per PRIMERA VEGADA A SEMIFINALS, de nou contra el Barberà. Tot és possible encara!!

l’EQUIP B, havia de guanyar amb el sorprenent FORNELLS capaç de guanyar als més forts i perdre amb el que a priori era i ha estat el més fluix de la Lliga, ens han fet patir de valent, durant molta estona inclòs donàvem per bo l’empat i esperar aconteixements. La cosa no podia començar pitjor, un jugador es dorm i se li espatlla el mòbil, fet que provoca que un dels nostres jugadors històrics diria que va arribar amb mí fa més de 11 temporades, no pot venir doncs ningú l’ha passat a recollir, li dic que agafi un taxi, finalment arriba tard però ha estat VITAL, també l’adormit arriba gairebé al límit i juga una bona partida i aconsegueix les taules decisives, sembla que estigui escrit que aquest any el B, FARÀ UN MIRACLE.

Jo veient el panorama, atenent al mòbil i pensant que jugaríem amb un dos a cero en contra busco una posició d’atac sense enrocar que ha fet que finalment el meu rival aprofités una vegada aturada la meva iniciativa per obrir el centre i esmicolar-me, llàstima doncs estava fent una bona temporada. En Josep González qui avui de nou ens ajudava fent de número 1 tot i la seva operació al braç que faria que la majoria no jugués ell amb l’esperit d’equip que el caracteritza ha vingut transportat per la seva senyora, qui ha aparegut quan en les dues darreres partides s’ha fet el miracle, i dos perdudes i derrota per la mínima, em passat a dos empats i victòria pe la mínima, prèviament havia guanyat l’Eric MORAN i JORGE MUSTELIER i finalment un inspirat JUAN esperando Sanchez, que igualava el matx, doncs prèviament havíem perdut en JOSEP, un servidor i en Carlos Fraile, l’Ilia LUNIN tot i atacar amb sacrifici no ha pogut passar de nou de les taules. El matx pintava molt malament però coses que passen, en DANI PAU, per fi ens dóna una victòria al darrer tauler i ja tenim el 4’5 però les dues que faltaven eren clarament inferiors, no sé ben bé com s’ho han fet però en Ferran Garcia Garrido amb dos peons de menys i final de torre i cavall, taules i l’IVAN VOLKOV amb final amb peó de menys i alfil del mateix color, també aconsegueix les meritòries taules de la victòria. Sap greu pel Fornells doncs realment no han merescut perdre. Ara creiem que depèn de nosaltres si guanyem el derbi amb el GUIXOLENC el proper diumenge lluitarem per PUJAR l’equip B a Segona Catalana. Sorpresa de la jornada a aquesta categoria tant igualada el Santa Eugènia perd amb el Figueres C.

im---pressionat, salut i escacs!

Jordi Díaz Comas