15 abril 2024

WhatsApp Image 2024 04 13 at 22.18.04 1

FINAL DE LA LLIGA CATALANA D’ESCACS A MANRESA!

Dissabte dia 13 ens esperava el COLON SABADELL IONEHIPOTECAS qui jugaria com a local a la seu escollida per la Federació Catalana d’Escacs, aquesta vegada a la ben situada ciutat de Manresa.

Les setmanes precedents hi havia hagut càbales sobre el possible equip contrari, primer al veure que els Srs. Basso i Ceres, estaven apuntats a l’Open de Menorca, comptàvem que vindrien d’allà per jugar la final, però vam veure que finalment no van jugar, i tot apuntava a que no vindrien i per tant que el Sabadell seria un equip semblant a les darreres alineacions com així va estar, fet que segurament ens va ajudar una mica per la preparació prèvia.

Per primera vegada a la història teníem poder més jugadors que volien jugar que llocs, va ser una llàstima no poder comptar amb la Natàlia Pares, perquè si ella jugava es quedaven fora algun dels dos jugadors joves que han jugat totes les partides, Marc Juan i Ricard Nadal. La Natàlia com sempre va entendre que era el millor, comptàvem amb l’experimentat Carlos Salgado, per fer de tauler 8, qui seguia per darrera als dos citats, al número 7 un altre veterà curtit en mil batalles, el MI Arturo Vidarte, de número 6 un habitual al Platja d’Aro des de l’ascens a Segona Catalana, en Gennady Kozlov. En aquests 5 darrers taulers vam aconseguir empatar amb el Sabadell, fet que seria determinant doncs per davant sabíem que teníem més pólvora.

El nostre número 1bis d’aquest any Alexey Sarana, entre els 30 primers jugadors del món, qui supera els 2700 ELO FIDE, el nostre número 2, Maksim Chigaev, qui venia de ser tercer a Menorca, van guanyar solventment les seves respectives partides. Al número 3 un gran reforç que ens ha donat molts punts aquest any, Ibragim Khamrakulov, va poder guanyar una partida igualada perquè el rival no volia repetir per l’esperit d’equip, doncs estaven perdent el matx, seguidament també va poder assolir el punt complert el simpàtic HARUT i al tauler 5è vam poder comptar de nou amb T. Fantinel, qui va fer un esforç per venir amb bus des de Burdeox. Així per davant vam fer l’increïble 4 ́5 de 5.

La prèvia va anar molt bé, al Restaurant La Brasa, molt a prop de la Sala de joc, aquí estàvem Vladimir el seu fill Iván i un servidor, a més dels jugadors, curiosament al mateix restaurant vam coincidir amb l’equip de l’Andorra, que pel que després faria, podien no haver dinat, van fer taules pactades i aquest fet els condemna al descens, llevat miracle judicial. Bé no és tema que ara ens preocupi però certament aquestes taules i les seguides que varen provocar deslliuren enormement la jornada.

Aquest èxit col·lectiu té un nom propi per damunt dels altres, i no és el de l’actual President, ni el capità habitual Carlos, sinó que és en VLADIMIR VOLKOV, qui fa 12 anys només, va tenir un somni, que volia crear un club campió a Castell, Platja d’Aro i S’Agaró, hi va apostar temps i diners, ens va animar ràpidament a uns quants que l’hem seguit en aquest camí fins a la glòria o zenit dels escacs. Així que en el futur esperem que en Vladimir sempre sigui recordat a la nostre població.

El seguit de missatges rebuts han estat impressionants, ni per aniversari ni per Cap d’Any, l’any vinent decidirem que fem, però segurament si no hi ha un nou patrocinador, que no tot recaigui en l’ajut municipal i el mecenes, farem un equip molt amateur, doncs ara ja no queda més motivació, títol guanyat i parcialment celebrat. Felicitacions als restants participants i a l’Olot per haver mantingut la categoria.

Felicitacions del Alcalde de Castell-Platja d'Aro https://www.facebook.com/share/p/C3N9GQop3tEHAB35/

Jordi Díaz Comas

Més en aquesta categoria: « Cap de setmana gloriós!